ČLANOVI GO SDP ZENICA OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BiH U ZENICI I MRKONJIĆ GRADU

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata općine Zenica, 25.11.2015. godine je održana svečanost povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Centralna manifestacija održala se na spomen-obilježju Papirna. Tom prilikom predstavnik Udruženja UBNOAR-a Milivoje Marinković govorio je o ovom značajnom datumu, nakon čega su brojne delegacije položile cvijeće.

Članovi Izvršnog odbora Foruma mladih zajedno sa predsjednikom Gradske organizacije SDP BIH Zenica, Mladenom Simićem položili su cvijeće i odali počast.

Na isti dan, članovi Foruma mladih SDP Zenica su posjetili Mrkonjić Grad, gdje je obilježena 72. godišnjica Prvoga zasjedanja ZAVNOBIH-a.

Organizatori svečane manifestacije su još jednom upoznali sve prisutne sa historijskim odlukama donesenim prije 72. godine, kada je BiH postala samostalna federalna jedinica u tadašnjoj Federalnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji, nakon čega se položilo cvijeće i odala počast.

Organizatori ove posjete su iskoristili priliku, pa su zajedno sa svojim drugaricama i drugovima posjetili kraljevski grad, Jajce, koji brižno čuva veliki dio historije ove zemlje. Kada prođete kroz gradske kapije i zaputite se ka tvrđavi, tada pustite zidine da vam ispričaju kako je nastajao grad, branio se i prkosio, bio osvajan i mijenjan i kako se u njemu rađala jedna nova država.

PR TIM Gradske organizacije SDP Zenica