DANI OTVORENIH VRATA GO SDP BiH ZENICA

U ponedjeljak, 21.12.2015. godine,  Gradska  organizacija SDP BiH Zenica je iskoristila priliku da svim građanima, simpatizerima, te članovima predstavi svoja moguća  rješenja, obrasce izlaska iz alarmantno teške društveno-političke situacije kojoj je direktno kumovala vladajuća koalicija okupljena oko SDA i HDZ, kako na federalnom, tako i na državnom nivou.

Gradska organizacija SDP BiH Zenica je imala čast  da u svojim prostorijama ugosti drugarice i drugove, članicu Predsjedništva SDP BiH Željku Bošnjak, političkog  direktora SDP BiH Damira Mašića, predsjednika Glavnog odbora SDP BiH Sašu Magazinovića, te potpredsjednika SDP BiH Miru Lazovića, koji su u prepunoj sali GO SDP BiH Zenica sa svojim domaćinima, rukovodstvom, članovima i simpatizerima  diskutovali o aktuelnoj situaciji u našoj partiji i državi, te daljim planovima koje je iznio predsjednik Gradske organizacije SDP Zenica Mladen Simić. Takođe, delegacija SDP BIH je promovisala i projekat SDP BIH „Naš odgovor“.

Nakon sastanka i posjete zeničkoj organizaciji, spomenuta delegacija SDP BIH zajedno sa potpredsjednicom GO SDP BIH Marinom Mujkanović i članom GO SDP BiH Munibom Husejnagićem je bila u posjeti Odboru  za međureligijsku suradnju u Zenici. U jednosatnoj posjeti sa članovima odbora mr. Jakubom ef. Salkicom, parohom zeničkim jerejom Markom Malešom, Josipom Udiljkom, predsjednikom jevrejske općine u Zenici i Kenanom Hodžićem, sekretarom odbora, razgovarano je o značaju postojanja i djelovanja ovog Odbora, te nastavku saradnje sa SDP-om.

Misija Odbora i   ideja socijaldemokratije imaju isti cilj, a to je očuvanje jedinstvene, mulitetničke BiH, njegovanja vrijednosti zajedništva, tolerancije, humanosti i solidarnosti.

Poruka današnjeg skupa i cilj organizacije istog je približavanje socijaldemokratske opcije građanima grada Zenice, koji nesumljivo iz dana u dan daju sve veću podršku zdravoj političkoj opciji, kao jedinoj mogućoj i ostvarivoj u državi kakva je  Bosna i Hercegovina.

 

PR TIM Gradske organizacije SDP BIH Zenica