FOŽ SDP BiH ZDK u posjeti Srebrenici

U subotu, 7.11.2015. godine, članice KO FOŽ SDP BIH ZDK su ostvarile davnašnju nakanu da posjete svoje drugarice u Srebrenici, i to 65 članica iz Kaknja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja, Doboj Juga i Tešnja.

Pred potočarskom bijelom tišinom dočekale su ih njihove drage drugarice Vesna, Mulija, Remzija, Amra…

Zajedno su odale počast žrtvama agresije i genocida, a ostatak dana provele u druženju i razgovoru sa SDP-ovcima Srebrenice, čija hrabrost i upornost da žive i opstanu u ovom gradu, nije ništa manja nego što je bila i prije 20 godina.

Ispred Gradske organizacije SDP BIH Zenica zajedno sa predsjednicom FOŽ Zenica, Čerim Dijanom, počast su odale i naše drage drugarice i dugogodišnje članice Mujkanović Marina, Kelava Donata, Jurić Željka, Filipović Nadežda, Asotić Biljana, Praskić Sanela, Tanović Maida, Bajramović Vildana, Halilović Hata, Borojević Dajana i Fetić Adila.

Tokom boravka sa samo nekim od „srebrenih žena“ i Hakijom Meholjićem, nametnuo se i još jedan niz pitanja i mogućih ideja čija rješenja i ostvarenja nisu neizvodiva, a sve nas bi učinili puno boljim ljudima, Bosancima i Hercegovcima i, naravno SDP-ovcima.