Javna tribina “Bosna i Hercegovina u kandžama globalizacijskih procesa”

Sala Gradskog vijeća Grada Zenica večeras je, 20.marta, na rođendan našeg grada svojim kapacitetom bila premala da primi sve zainteresovane građane i goste koji su željeli da prisustvuju javnoj tribini te gostovanju uglednog akademika prof.dr. Besima Spahića na temu ”Bosna i Hercegovina u kandzama globalizacijskih procesa”, u organizaciji Kantonalne organizacije SDP BIH Zeničko-dobojskog kantona i Gradske organizacije SDP BIH Zenica.

Kako je istakao eminentni akademik Spahić, kompletna država i državnost Bosne i Hercegovine se nalaze u “eksploatacionom polju” velikih svjetskih sila koje kontrolišu red i slijed dogadjaja, koje jasno manipulišu cjelokupnom populacijom upravljajući preko čelnih ljudi sva tri bosanskoherčegovacka politicka korpusa. ”Permanentno se sije strah od onog drugog susjeda i to traje u nedogled. Moramo prekinuti praksu stalnih talačkih kriza naroda koji žive na tlu ove zemlje.”, zaključio je Spahić.

Večerasnja tribina daje snažan zamah i energiju oslobođenoj građanskoj misli i svijesti te je jasno da uz svu duboko nataloženu društveno-ekononomsku problematiku naša zemlja pored ogromnog “izvoza pameti” na strana razvijena tržista, itekako posjeduje resurse za razvoj stabilnog političkog i ekonomskog života za sve građane, ali kojem se ne daje ili pridaje deklarativna i minorna pažnja.