Održana je izvještajno – izborna konvencija KO FOS SDP BiH ZDK

U subotu , 21.11.2015. godine održana je izvještajno – izborna konvencija KO FOS SDP BiH ZDK. U radu konvencije učestvovalo je 30 delegata iz 11 općinskih organizacija SDP BiH ZDK. Na konvenciji je razmatran i usvojen Izvještaj o radu KO FOS SDP BiH ZDK za prethodni mandatni period, Odluka o unutrašnjem organizovanju FOS SDP BiH ZDK, te izabrano rukovodstvo KO FOS SDP BiH za naredni mandatni period. Konvenciji su u svojstvu gostiju prisustvovali: Suada Hadžović predsjednica FOS SDP BiH, Nermina Zaimović-Uzunović, članica Predsjedništva SDP BiH i predsjednica FOŽ SDP BiH, Senaid Begić član Predsjedništva SDP BiH i predsjednik KO SDP BiH Senaid Begić, Mirko Trifunović, član GO SDP BiH, Mustafa Polutak član Predsjedništva FOS SDP BiH, Nadežda Filipović, koordinatorica KO FOŽ SDP BiH ZDK i Dino Ćatović, predsjednik FOM GO SDP BIH Zenica.

Za predsjednika KO FOS SDP BiH ZDK izabran je Refik Telalović iz Zenice, za potpredsjednike Marelja Pero iz Tešnja i Beganović Hašim iz Zavidovića, a sekretar je Mirsada Ćizmić iz Zenice. U Predsjedništvo KO FOS SDP BiH ZDK izabrano je 12 članova: Mulić Mehmed i Kratina Zora iz Zenice, Komšić Nikica i Kubura Ibrahim iz Kaknja, Mandžukić Diba i Gogić Sabit iz Tešnja, Karajbić Čašif i Avdić Osman iz Zavidovića, Bešlija Ibrahim i Karić Zahida iz Olova, Fako Ekrem iz Breze i Popović Vojin iz Maglaja.

Konvencija KO FOS SDP BiH ZDK je obavezala novoizabrano rukovodstvo na maksimalan angažman u narednom periodu, stavljajući prioritet na aktivnosti FOS SDP BiH ZDK i OO FOS SDP BIH ZDK u kreiranju Zakona o penzijsko – invalidskom osiguranju , te bori za prava penzionera i osoba starije dobi.

KO FOS SDP BiH ZDK će u narednom periodu aktivno surađivati sa drugim interesno-političkim oblicima organizovanja u okviru KO SDP BiH ZDK ,a posebno sa Forumom mladih, Forumom žena i Forumom sindikalnih, udruženjima i sindikatom penzionera, nevladinim organizacijama i drugim programski bliskim udruženjima.

Neophodno je aktivno uključivanje organizacija FOS svih nivoa organizovanja, u provođenje odluka 6. Redovnog kongresa SDP BiH i odluka Glavnog odbora SDP BiH u pravcu jačanja i unutrašnje demokratizacije SDP BiH, te jačanja ljevice u BiH, zaključak je Konvencije.

Novoizabrano rukovodstvo KO FOS SDP BIH ZDK i OO FOS SDP BiH SDP BiH će zajedno sa organima KO SDP BIH ZDK i OO SDP BiH ZDK pristupiti pripremama za lokalne izbore 2016.godine.